Od oktobra 2020. APR će voditi registar svih zdravstvenih ustanova

Agencija za privredne registre vodi 21 registar i evidenciju, a od oktobra ove godine vodiće još jedan, i to registar svih zdravstvenih ustanova, i državnih i privatnih, kaže direktor APR Milan Lučić.

On je rekao da će APR od 11. oktobra ove godine početi registraciju zdravstvenih ustanova, koje su se do sada registrovale u privrednim sudovima.

„Mi smo u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti („Sl. glasnik RS“, br. 25/2019) već preuzeli dokumentaciju iz svih privrednih sudova o zdravstvenim ustanovama i od 11. oktobra krećemo sa registracijom“, objašnjava Lučić i dodaje da će do tada biti završen informacioni sistem koji će omogućiti potpunu elektronsku registraciju zdravstvenih ustanova u APR.

Lučić kaže da će tako biti olakšan i taj deo registracije čiji će rezultat, kako navodi, biti transparentan, jasno vidljiv na sajtu APR, kao i kod ostalih subjekata koji se već registruju u APR.

„Mi registrujemo već preduzetnike koji obavljaju zdravstvenu delatnost u privatnoj praksi, tako da je ovo samo nadogradnja i preuzimanje i ostalog dela“, navodi Lučić.

Izvor: Vebsajt Blic, 04.01.2020.