Otkaz kredita

Postovani, posto vidim da ljubazno odgovarate na pravne zahtjeve i probleme molio bi Vas da i meni pomognete sa mojim pravnim problemom.

Naime radim u policiji, imam vise zaduzenja kredita koje uredno uplacujem, jedan kredit u banci nisam na vrijeme uplacivao i doslo je od strane banke do otkaza kredita.

Naime kredit je u iznosu oko 20.000 eura, a u kasnjenju je bilo nekih 1000 eura.

Danas mi je doslo od strane Suda kao tuzba po mjenici, kredit je bio nenamjenski.Na sebi od nekretnina imam samo pokreno motorno vozilo.

Pokusavao sam da dogovorim.s bankom da pocnem placati, dalje rate, al nisu htjeli da razgovaraju kao vi radite sta mislite al mi moramo otkazati kredit.

Ja sam trazio da mi stave administativnu zabranu na tu ratu koju treba da placam, ali nisu susretljivi.

Interesuje me sta mi je raditi, sta mi sada slijedi, da li mogu krivicno odgovarati, jer odmah s tim bi imao problem jer radim kao policajac ili ce oni mene pozivati da na sudu dogovorimo oko placanja, da mi sud stavi neku odredjenu ratu preko administrativne zabrane jer sam.bio preopterecen s ratama, a imam dvoje djece i suprugu koja nije radila tek sad pocinje da radi ili je neka druga procedura, a oni meni ne zele da kazu sta dalje slijedi, ne znam ni sta znaci tuzba po.mjenici, da li.mi mogu oduzeti vozilo itd

Oprostite na mrkotrpnom pitanju, al strah me za posao.

Odgovor:

Mislim da nećete imati problema sa obavljanjem posla … to sve nema veze sa krivičnom odgovornošću, nego je to građanski odnos, odnosno dužničko poverilački odnos … što se tiče dogovora, to je na vama da u daljem toku insistirate da doborovljno na rate ili kako već izmirujete vaš dug prema poveriocu ..