Podela imovine

Postovani,
Imovina (tj. zemljiste i suma ) u selu mog pokojnog oca, je ostala nepodeljena i vodi se u katastru na ime moje majke i dvoje dece od mog strica( koja inace zive u Nemackoj).
Moja majka ne moze da koristi sumu bez njihove saglasnosti koju oni ne zele da joj daju, a sto se tice deobe, to ih takodje ne zanima, niti hoce to da urade(navodno nemaju vremena za to). Pokusali smo ih kontaktirati da daju punomocje nekom drugom bratu u selu da izvrsimo deobu, ali oni to izbegavaju.
Jos veci problem je sto vec godinama nasa braca od drugog strica(koja zive u selu) seku nasu sumu i pustose, a niko ne moze da im stane na put, jer mi ne zivimo u selu i ne znamo ni granice gde se tacno nalazi nasa suma, niti mozemo to da kontrolisemo.
Zbog svega toga bih Vas zamolio ako mozete da mi pomognete i informisete – kakva je procedura da se ta deoba pokrene i okonca sudskim putem i koji i koliki bi bili troskovi za to ili mozda postoji neki drugi nacin da ostvarimo svoja prava?

Hvala unapred, srdacan pozdrav,
Ivan

Можете покренути судски поступак, … трошкове је тешко проценити, јер никад не знате шта ће све бити у поступку… а посебно би било укључити те друге наследнике у поступак …. све у свему треба вам адвокат