Putni troškovi za dolazak na radno mesto

Poštovani,

Imam pitanje u vezi ostvarivanja prava na naknadu putnih troškova za putovanje iz mesta prebivališta na radno mesto.

Pripadnik sam Vojske Srbije.
Mesto prebivališta je Šabac a mesto službovanja Novi Sad .
Prijavljen sam na adresi u Šapcu i ta adresa je u ličnoj karti.
U Novom Sadu sam kupio stan. Primopredaja stana izvršena je 16.06.2022 godine.
Za dolazak na radno mesto isplaćuju mi se putni troškovi u visini naknade za odvojeni život , što predstavlja oko jedne trećine realnih troškova na relaciji Šabac – Novi Sad – Šabac.

2019 godine izmenjen je pravilnik o naknadi putnih troškova i drugih novčanih primanja u Vojsci Srbije.
Izmenom ovog pravilnika predviđeno je da se pripadnicima vojske koji u mestu službovalja poseduju nekretninu (kuću ili stan, a da je pri tom ne koriste za stanovanje), donese rešenje za ukidanje putnih troškova iz mesta stanovanja i donese rešenje za isplatu troškova za gradski prevoz.
Ovo rešenje donosi se s datumom kupovine stana.

Interesuje me sledeće:

– da li je sadašnji obračun putnih troškova, gde su putni troškovi limitirani iznosom troškova za odvojeni život, u skladu sa republičkim zakonom?

– da li je u skladu sa republičkim zakonom ukidanje putnih troškova za dolazak na posao iz mesta prebivališta u mesto službovanja, za slučaj da u mestu službovanja zaposleni kom se isplaćuju putni troškovi poseduje nekretninu u mestu službovanja?

S poštovanjem,

Aleksandar

Поштовани Александре, хвала на детаљном питању, али ова секција је предвиђена за кратка питања и кратке одговоре, тако да не бих да вам дам погрешан одговор на питање, а да бих одговорио потребно је да се посебно позабавим истим, а што би подразумевало ангажовање за моје услуге ….