smetanje nepokretnosti

Postovani, imam kucu u vojvodjanskom selu koju obidjem jednom mesecno, niko ne zivi u njoj . Komsija prvi, ulaazi u dvoriste preko baste, i rusi zidove, okrivljujuci da je staaraa kuca. Prvo je urusio zid kaa njemu, koji je dobro staajao, aa onda on podigaao zid, usavsi u menju polaa metra. Zaatim rusi crepove sa kuce, a ond akaze vetar to ispomeraao. Zaatim urusio aambar, i kaaze od starosti.
Non stop naam otvaara kapiju iznutra, jer on svojoj kuci moze da pridje samo iz naaseg dvorista, tu mu je klima koju popravljaa stalno i dovodi majstore u nse dvoriste kd nismo tu pa mu treba otvorena kaapija sa ulice.

Prinudjava nas da mu prodamo na sve naacine.

Molim vas da mi kazete kojaa su to krivicna dela i koje gradjanske postupke bi mogli pokrenuti ili prijhaviti kojoj inspekciji?

Odgovor:

Poštovani, pre svega tu je reč o elemntima građanskog postupka za smetanje državine i poseda koji imate na toj nepokretnosti …. tužba se mora podneti najkasnije 30 dana od dana poslednjeg smetanja… tu vam savetujem advokata …. a svakako možete podneti krivičnu prijavu i prijaviti inspekciji … nije nužno da pravno kvalifikujete delo, samo opišite šta se dešava ..