Ugovor o dozivotnom izdrzavanju

Poštovanje,
Po preporuci advokata,moj sin iz prvog braka i ja,sklopili smo – Ugovor o doživotnom izdržavanju sa mojim drugim suprugom,a vezan samo za stan.
Inače sa suprugom sam živela skoro 30 godina,a od toga dve nevenčano.Imam 82 godine.
Molim za vaše mišljenje i savet.
Razlog,što je potpisnik tog ugovora i moj sin je taj,da bi on u slučaju,da ja prva umrem,nastavio da o mom suprugu vodi brigu,ali i ako bi ja po nekada bila u nemogućnosti,da brinem o njemu,što nije bio slučaj – ali to nije u ugovor uneto.
Međutim,on se je i pre sklapanja ugovora odnosio prema očuhu,kao ocu.Posećivao sa mojim unukom mog supruga i unuk ostajao sa nama nekoliko dana i lepo su se slagali.
Moj sin se interesovao za očuha i u bolesti,kada je operisan zbog perforacije tankog creva,kada je u dva prekida bio u bolnici,skoro dva meseca.Smršavio 24 kg i bratancu rekao,da sam mu ja spasila život.
Isto tako,pisao mu je pisma podrške u zatvor ( Ćuprija na 3 meseca ),a gde su ga smestili njegov sin i ex supruga sa ciljem,da mene otera.
Inače,između mog pok.supruga i njegove dece i njihovih potomaka nema bliskosti,odnosno ne postoji ni osnovna komunikacija,koja je npr.sa komšijama.Totalna nezainteresovanost,kao da – ne postoji.
Sin mu živi u istoj zgradi,ali čak nema ni pozdrava ni ocu,ni dedi,ni svekru …
Kad mu se otac vratio iz zatvora i čekao,da mu bacim ključeve,stigao mu je sin i rekao sa smeškom – Vratio si se … Pri poseti u zatvor samo 1 put,da bi mu rekao,da je izdvojio struju,došao je – praznih ruku !
Jednom,kad mu otac nije stigao kući,a pao mrak,sin njegovog strica je pozvonio,da bi mu to rekao,a on je odgovorio – ,, Što mu ja mogu “ i ušao u kuću,a dva bratanca mog supruga i ja,nastavili smo,da ga tražimo.
Kći,isto nije imala saosećanja za oca,što je vidljivo iz sledećih situacija.
2012.kada je izvršena operacija i otac došao kući,a ja pri njenom odlasku joj rekla,da češće pozove oca,ona i deca joj,njen odgovor je bio – Ja sam sebi najbitnija i zbog NIKOGA se neću nervirati.Napominjem,da se zadržala 15 minuta,a od 1998. do 2021.kada joj je otac umro,to je bio 1 jedini put u periodu od 23 godine,da je posetila oca,a niti jednom pozvala telefonom.
Moj sin je svakodnevno zvao,dok je bio u bolnici,a i povremeno,dok je bio u zatvoru,kao i kasnije.
Kada se 2018. moj pok.suprug izgubio i nije ga bilo 4 dana i 4 noći i ja je obavestila,rekla mi je – ,, Neka se ON vrati sebe radi.Toliko od mene. “ Prekinula je vezu …
I sin i kćerka mog supruga,podneli su tužbu,da se Ugovor o doživotnom izdržavanju obori.
Da,pozivaju se,da je moj sin samo 2 puta dolazio ( sklapanje ugovora i na sahranu ).Međutim,on je pribavljao potrebne namirnice,obuću, odeću,kao i stvari potrebne za normalni život i slao ( živi u Beogradu ) ili donosio u Jagodinu.
U tužbi od 11 navoda,samo je 1 tačan i 1 delomično,pa je na ročištu,a na kojem nisam bila obavezna prisustovati,dao – ponudu,da se odreknem tog ugovora,a on će mi platiti moju brigu oko oca mu.
Napominjem,da sam 14 meseci,isključivo sama brinula i o nepokretnoj babi tužilaca ,tj. majci njihovog oca,a suprug mi je imao Alchajmer i doživela sam u tom periodu ne samo uvrede,već i fizičke napade i kao posledicu imam ošećenje desne šake i leve ruke,pa je pitanje,da li ću je vratiti u funkciju i drugih zdravstvenih problema.
Nema tog novca,kojim bi bi sve to i ostale muke bilo ko,nadoknadio.
Sem toga,ja bi ostala i bez krova nad glavom,poništavanjem tog ugovora,jer moj sin plaća kiriju,a u stanu nema prostora ni za moje najosnovnije stvari.
Tužilac ( sin mog pok.supruga ) dobio je identičan stan ispod očevog.Sestra mu ima rešeno stambeno pitanje,a od majke je dobila suteren sa garažom i poklonila bratu.
Znači,oboje su stambeno osigurani,a rešili i stambeno pitanje svoje dece.
Hvala vam na vašem odgovoru i srdačno vas pozdravljam !

Овај вид комуникације није замишљен за дугачке описе, а притом ја и даље немам јасну слику шта би био мој  одговор …..зато увек препоручујем да се ангажује адвокат