Dete

Postovanje!
Molim za savet!
Moje dete koje je bilo zrtva vrsnjackog nasilja ,to su znali u skoli ali meni kao samohranoj majci I invalidu je bilo najlakse pretiti oduzimanjem deteta,iz straha nisam trazila pomoc dalje,navodno su problemi prestali tacnije dete je bilo zastrasivano od uciteljice novom mamom Ako ja nesto saznam…dete je bilo drugi razred osnovne!
3god.vodim dete psihijatrima psiholozima I verujte samo ga Jos vracarama nisam vodila….U medjuvremenu se sve saznalo ali I lekari su cutali,trazili od skole da pomogne detetu skola je nastavila da preti…Psihijatar je uvek bio protiv da dete promeni skolu!
Dete Sam uspela nekako izvuci iz depresije naravno uz pomoc terapije,dete koje je sa 9 god.pokusalo suicid pred sam polazak u skolu.
Jedan period je sve bilo uredu da Bez ikakve najave dete odbija skolu sa polaskom u drugo polugodje tj.krajem januara Ove 2023 god.dete je sada 5 razred,dete nema problem sa ucenjem koncentracijom pamcenjem on je vrlodobar djak ali nesme u skolu…Negovori razlog!
Podje u skolu koja je udaljena 600 m ali I dodje do skole I nesme da udje,dete ima jaku fobiju,nazalost u drugom polugodistu je isao 3 Dana!
Dobijam instrukcije od lekara da nesmem da vrsim pritisak dok skola to zahteva od mene pod pretnjom da ce Socijalni rad u skracenom postupku oduzeti dete I staviti pod hraniteljstvom!
Za svo to vreme od oca deteta nemam nikakvu podrsku cak naprotiv nesmem ni spomenuti kada dete vodim psihijatru,pod izgovorom da bi on to batinom resimo za 24h….Sreca je barem sto on zivi u Sloveniji I dolazi 3x godisnje.
Sada I taj isti otac preti da ce mi oduzeti dete …dete nikada od mene za oca nista ruzno nije cuo uvek su vrata nase kuce I njemu bila otvorena bas da dete ne bi patilo!
Bojim se jer to dete je Meni sve Moja Svetinja
Bojim se I zbog njegovog zdravlja a plasim se I od skole…oprostite Stvarno neznam koliko su spremni daleko da odu!
Treba mi savet,hvala!

Поштована, дали сте неки детаљан опис проблема, али и даље ми остаје много непознаница. За ову врсту комуникације није предвиђено неко дубоко задирање у предмет…. ако вам је потребно ангажујте адвоката како би се видело шта би били одговори на ваша питања.