Maltretirani pacijent

Dobar dan.
Da li, višegodišnji pacijent (skoro 15 godina, dekada i više), koji je, hvala Bogu, na kraju nekako ozdravljen sa posledicama sigurno, a koji je imao neprestane lekarske kontrole po zdravstvenim drźavnim ustanovama i privatnim ordinacijama, koje su bile nesavesne i neetične, a time i neprofesionalne, ima prava na naknadu štete? To je pitanje.
Napomena:
Pacijent svih tih godina nije mogao dobro hodati, pa time i nije bio stalno niti zaposlen. Došao u situaciju krajnjeg finansijskog kraha, kuća mu na prodaju zbog svih.
,,Posečivao ZDRAVSTVO bezuspešno!,,.
Dokumenti sa strašno prepisanim dijagnozama i korišćenim lekovima uz te dijagnoze, koje mogu jasno potrvrđivati to da nije bio u stanju raditi i da je bio pogrešno lečen, postoje (preuveličana prostata, hemoroidi za operaciju, parapareza nogu, anksiozna depresija, infekcija H-pyllori, dalje, razni ortopedski nalazi, strašni źuljevi na oba stopala (neuspešno lečeni), koje su, usled nesmotrenog lekarskog pregleda (spaljenjem istih rastvorom azota), doveli do prekomernog i krajnjeg stepena razvijenosti halluxa valgusa na istim stopalima, żućni kamenci za operaciju laparaskopijom, razvijene tromboze creva na analnom otvoru, itd, itd.
Uz sve ovo, nikad nije bio pokriven nekom drźavnom socijalnom pomoču za svih tih godina (na to ga nikad lekari nisu uputili).
Očekujem bar jedan profesionalan i veoma dobro smišljen odgovor.
Na kraju, posle 15 i više nesposobnog źivota, pacijent je sasvim ozdravio u svojoj 51-oj godini źivota. Celu tu dekadu i više godina, niti je radio negde stalno, niti ga lekari uputili na neku socijalnu ustanovu.
Bio je to, moźda hroničan bolest, koju nikad lekari nisu mogli utvrditi.
Zahvalan unapred.

Odgovor:

Poštovani,

Morate imate jake dokaze da biste tražili naknadu štete.. to je sve što mogu da vam kažem …. znači moguće je, ali uz jake dokaze da je njihovom greškom vaše lečenje trajalo znatno duže od potrebnog