Neizvrseni radovi renoviranja u stanu

Postovani,

Molim Vas za savet povodom sledece situacije.
Angazovao sam gradjevinskog preduzimaca za renoviranje stana. Usaglasili smo vrstu i opis radova, vrednost i rok za zavrsetak radova do 15.09, sto je definisano u ugovoru koji smo potpisali. Na ime avansa, isplatio sam 5.000 eur u gotovini.

Nakon mesec dana, nista od radova nije zavrseno. Stan je nefunkcionalan jer su masjtori „razbucali“ elektricnu i vodovodnu instalaciju, kupatilo i kuhinja su neupotrebljivi. U poslednje dve nedelje se majstori ne pojavljuju, a preduzimac se ne javlja na telefon, niti odgovara na poruke.

S obzirom da sam u situaciji da nemam novca da angazujem druge majstore, a iz stana, u kom trenutno zivimo kao cetvoroclana porodica, moramo uskoro da se iselimo, molim Vas za savet da li i sta mogu da preduzmem kako bi „naterao“ majstore da posao zavrse do kraja, odnosno kako da mi novac bude vracen.

Unapred hvala.

Odgovor:

Situacija vam je nezavidna …. eventualno možete da  da podnesete predlog sudu za određivanje privremene mere protiv preduzimača, kako bi isti bio dužan da u najkraćem roku izvede ugovorene radove …