Neosnaovani racuni za iznosenje smeca

Postovani
Imam jedno pitanje vezano za dugovanja iznosenja smeca.
2017 godine me je firma PWW iz Nisa tuzila za neplacene racune.Bio sam na sudu,osnovni sud je doneo presudu u moju korist (da nisam duzan da placam racune jer mi nisu dali kantu za iznosenje smeca za koju su se ugovorom obavezali a kontejner mi je daleko od kuce).Oni su se zalili ali je visi sud u Smederevu potvrdio odluku osnovnog suda.
2019 godine su me ponovo tuzili za neplacanje racuna i taj postupak je ponovo pokrenut kod osnovnog suda (do sada sam isao na tri rocista),postupak jos traje.
Pre nekoliko dana mi je ponovo stigla opomena pred tuzbu za nova dugovanja.
Posto ja vise nemam zivaca da idem po sudovima iako sam u pravu resio sam da platim ovo poslednje dugovanje da me ne bi tuzili.
Moje pitanje je ako sada platim ove poslednje racune da li to nece uticati na ovo drugo sudjenje koje je u toku? Da sud ne donese odluku tipa platili ste racune cime ste prihvatili njihove usluge.
Molio bih vas za vas odgovor-savet
Srdacan pozdrav
Aleksandar

Odgovor:

Mogu da razumeme da vas nerviraju nove tužbe, ali zašto bi se vi nervirali ako ste ih već jednom pravnosnažno dobili na sudu …. moj savet je da imate advokata ili čak i bez advokata, ali nemojte ništa da im plaćate dok vas neko ne obaveže na to, a obavezno dajte tu pravnosnažnu odluku …. inače to što ste nešto platili ne može negativno uticati na vaš položaj, važno je da u tom postupku i svakom drugom osporavate njihovo pravo na naplatu …