Savet oslobođenje plaćanja kamate

Postovani!
Mama je dobila stanbeni kredit od 1000000,rata se odbijala od plate. 4 god. Je otplacivan kredit,firma odlazi u stecaj.. posle godinu dana stecajni upravnik trazi da mama nastavi da placa kredit,al je prvo morala da isplati tu cifru koju nije placala od kad je ostala bez posla. Kako nije imala novca i tada nije radila nije mogla da plati. Tuzili su je i stigla je presuda da mora da isplati 1600000 din, preostali dug,sudske troskove,i zateznu kamatu od 600000.. tata je podigao kredit od 500000 uplatili su 280 000 za sudske troskove i 220 000 na racun firme, sestra je podigla kredit od 300 000 i uplatili su na racun firme, mama ne moze da dobije kredit..
Pitanje je: Da li postoji mogucnost da se oslobodimo zatezne kamate?isplatili bi jos 300 000 od glavnice i time bi se vratio dug sa ugovorenom kamatom. Pisali smo molbe, al nismo dobili nikakav odgovor. Samo nam je receno preko telefona da u roku od 4 meseca isplatimo 800 000. Da li postoji neka mogucnost da se rok produzi? Da se oslobodi zatezna kamata? Ili bilo koja druga olaksica?
Ja se nadam da nisam bila mnogo opsirna i da ce te uspeti da razumete
Hvala.
Valentina

_________________________________________________

Odgovor:

Poštovana,

Od plaćanja kamate može da vas oslobodi jedino vaš poverilac, probajte sa njima da se dogovorite oko toga, ali to je njihova dobra volja da znate.

Pritom, možete mi na moju adresu poslati ugovore o kreditu da vidim da li ima osnova da se tuži banka za povraćaj naknade za obradu kredita, kursne razlike i drugo.