Tuđa nega i pomoć i telesno oštećenje za oca

Poštovani,
Podnela sam zahtev za ostvarivanje prava na tuđu negu i pomoć i telesno oštećenje za oca 21. 12. 2021. u filijali pio fonda u Nišu gde sam dobila papir sa pečatom tog datuma da je materijal primljen. Tada mi je rečeno da poziv očekujem za mesec i po dana i da se isplata vrši od datuma prijema.
Pošto zaključno sa jučerašnjim datumom moj otac nije dobio nikakav poziv za pregled , otišla sam do filijale gde mi je rečeno da je zahtev primljen na obradu 07.03.2022. i obrađen dan kasnije i da će oca najverovatnije tek krajem aprila pozvati na pregled i da se isplata ne računa od datuma kada sam podnela zahtev ( 21. 12. 2021) već od datuma obrade. Usput su se izvinili zbog kašnjenja jer je bila Korona. Interesuje me da li postoji neki zakonski rok u okviru koga treba da se pacijent pozove na pregled i od kog datuma se računa isplata ? Tj. da li bi trebalo da se obratim nekom advokatu, jer mi je najpre rečena jedna stvar, a zatim druga. Dokumentaciju i mejl prepiske imam.
Unapred zahvalna

Jelena Zlatanović, Niš

Поштована,

Не знам напамет прописе који регулишу предмет вашег питања, тако да бисмо то могли погледати и размотрити једино ако ме ангажујете, али сматрам да је потребно да пре свега издејствујете повољну одлуку по вашем захтеву.