ALIMENTACIJA

Postovani,
Razvedena sam od muza od decemra 2015. Od tada do sada nije uplacivao alimentaciju, za dvoje maloletne dece koja su u tom momentu imala 3 i po i 7 godina.
Odrednjena mu je visina alimentacije od 15% od plate po detetu. Medjutim, on radi ali neprijavljen, nema nista na svoje ime.
U braku smo podigli stambeni kredit koji se vodi na njega a ja sam solidarni duznik. On se u deobi imovine odrekao svojih 50% stana, i svega sto je u njemu. I naravno placanja kredita, koji od tada do danas otplacujem ja.
Probala sam na fin nacin da se dogovorimo oko placanja alimnetacije, ali nije urodilo plodom. Sada sam u situcaiji da ga krivicno tuzim, ali ne znam ima li uopste smisla tuziti nekoga ko nema nista na svoje ime, nema prijavu o radnom odnosu, mislim da cak nema ni prijavu prebivalista, iako zivi kod oca.
Potreban mi je savet kako postupiti u ovakvoj situaciji. Jer ukoliko postoji sansa da opet ne mogu da ga, makar preko suda, nateram da placa izdrzavanje dece, ne bih se ni upustala, jer nisam u zavidnoj finansijkoj situaciji da bih trosila pare na tuzbe i sudske troskove.

Srdacan pozdrav,
Marija

Поштована, мислим да вам је кривични поступак једина могућност да бесплатно водите поступак против њега и да видите исход … сваки други поступак би могао бити финансијски неповољнији по вас. Можда ће га кривични поступак натерати да изврши одређене уплате …..Иначе за све друго морате имати адвоката да вам бар у основи трасира пут ка наплати алиментације ….