Ujed psa

Postovani
vlasnik sam psa rase akita,pas je srednje velikog rasta,pas zivi u ogradjenom dvoristu na kome stoji natpis CUVAJ SE PSA.
jednom prilikom dosla je ispred dvorista patrola policije ,zaustavili su automobil,i jedan od policajaca je usao u moje dvoriste,moja majka koja je spavala cula je zvono i kad je ustala videla je policajca u mom dvoristu koji je usao na svoju odgovornost,kada je mama izasla na terasu i pitala sta zelite pas ga je ujeo,policajac je zatim izasao iz dvorista i otisao da mu se ukaze pomoc,ja kao vlasnik nisam od toga nista video jer sam spavao u drugoj sobi.
sada taj policajac od mene kao vlasnika psa trazi 1000e pre nego sto podnese tuzbu protiv mene.
ja sam spreman da mu ponudim odredjeni iznos ali da se uzme u obzir da je ostecena strana doprinela tome da ga pas ujede,znaci sam je usao u dvoriste iako je video da mu niko ne otvara i da je pusten pas,
hteo bih da napomenem, da policija tog dana nije dosla da mene trazi ili nekog na mojoj adresi,usao je da se raspita za nekog komsiju koji nema veze sa mnom.
policajac je uzeo advokata i traze odstetu kao da ga je moj pas ujeo na ulici.iako ne spore da je to bilo u dvoristu.
psa pustam kada sam kuci da trci po dvoristu ,inace ovako je vezan i ima kucicu. cipovan je i vakcinisan.
molim vas da mi odgovorite da li prvo policija moze sad da me goni po sluzbenoj duznosti jer je povredjen policajac i da li ako se budemo sudili ja mogu biti osudjen na toliki novcani iznos?
hteo bih da napomenem da bih vas u slucaju tuzbe vas angazovao da me zastupate.
cinjenice su da je policajac ugrizen na 2 mesta,da se desilo u mom privatnom posedu,da imam cvrsto ogradjeno dvoriste,sa natpisom cuvaj se psa,da ja taj dogadjaj nisam video nego majka,da oni nisu mene trazili pa usli u dvoriste,pas je zdrav i povrede su nastale u predelu desne ruke.
hvala na odgovoru.

_____________________________________

Odgovor:

Poštovani,

Ako vas budu tužili javite se …. jer pokušavaju da vansudskim putem izvuku od vas veći novac nego što bi im ikad sud dosudio.

Svi vaši argumenti su na mestu i bili bi veoma bitni u odmeravanju štete koju biste eventualno bili dužni da platite, ako uopšte i budete oglašeni krivim za štetu … jer postoji solidna verovatnoća da oni vama plate advokata i sudske troškove ….

Srdačan pozdrav